De voordelen van het wonen in Duitsland

Nederlanders en Duitsers kunnen elkaar vaak niet luchten of zien. Het zijn een soort aartsvijanden. Toch is dit niet voor iedere Nederlander en Duitser zo. Er zijn zelfs Nederlanders die naar Duitsland emigreren. Veel Nederlanders zullen dit niet begrijpen. Toch is het een slimme zet, er zitten namelijk voordelen aan het wonen in Duitsland.

Goedkopere woningen

Het allergrootste voordeel van het wonen net over de grens is dat de woningen een stuk goedkoper zijn. Sommige mensen onderschatten het verschil. Waar je in Nederland voor twee à drie ton een mooie eengezinswoning kunt kopen, is de kans erg groot dat je voor dat geld in Duitsland al een vrijstaande woning kopen kunt.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het goedkope tanken! Het fijne is dat de grenzen open zijn, je kunt dus gewoon naar Nederland en bijvoorbeeld ook in Nederland blijven werken of de kinderen in Nederland naar school sturen. Verder zeggen ook veel geëmigreerde Nederlanders dat de Duitse buren veel vriendelijker en hartelijker zijn wanneer zij dit vergelijken met de Nederlanders.

Wonen in Duitsland met Oost Makelaardij is dus zo lang zo gek nog niet. Ben jij benieuwd naar het huizenaanbod net over de grens? Kijk eens op de site www.oosmakelaardij.nl!