Waarom zou je wonen in Duitsland?

De meeste Nederlanders en Duitsers zijn als water en vuur. Zonde, want het is erg leuk bij de Oosterburen. Er zijn dan ook steeds meer Nederlanders die besluiten om te gaan wonen in Duitsland. Maar waarom eigenlijk?

Goedkopere woonruimte
De grootste reden dat veel mensen verhuizen naar Duitsland is dat de huizen daar een stuk goedkoper zijn. Als je op de site kijkt van een makelaar als hollandimmocenter.com/nl dan zal je zien dat je voor de prijs van een simpele eengezinswoning in Nederland je soms al een vrijstaand huis krijgt in Duitsland.

Dat is dus erg gunstig als je bijvoorbeeld bijna met pensioen gaat en een groot huis wil om oud in te worden. Maar ook als je een gezin hebt en al in het oosten van Nederland woonde kan het lonen om te verhuizen naar Duitsland. De grens is vrij, dus in principe is het gewoon mogelijk om kinderen nog naar school te laten gaan in Nederland.
Toch zit je in een hele andere cultuur. Veel Nederlanders geven aan dat dit fijn is. Buren zijn heel gastvrij en vriendelijk naar elkaar toe, ook al wonen veel mensen in vrijstaande huizen.